fredag 4 september 2009

Konferens med Riksskådebanan i Stockholm

090830-090901

Söndag morgon var det dags att åka på konferens med min Vice Ordförande Göran Sarring till Stockholm.

Två dagar med späckat schema tillsammans med verksamhetsansvaringa och våra ordförande från landets olika Skådebanor.

Söndagens program bestod av bl.a.
Presentation (visst, vi känner varandra men det är alltid roligt att höra lite från de övriga vad de pysslar med "hemma hos sig"). Det tog tid för vi är alla väldigt duktiga på att prata.
Efter lunch och efter fika kom Edda Manga som är filosofie doktor i idéhistoria till oss. Hennes föredrag handlade om TID. "Levd tid och tid för kritik". Intressant!
Senare under eftermiddagen hade vi fortsatta diskussioner om: Skådebanerörelsen - idé och verklighet. Vi har under ganska lång tid arbetat med ett idédokument och med hur Skådebanerörelsen kan och borde utvecklas. Det är verkligen något som vi arbetar hårt med och kommer att få fortsätta arbeta ännu hårdare med.
Kvällen avslutades med att vi åkte till en teater i Jordbro. Ett mångmiljonprogramsområde där lilla teater Sesam finns. Ulf Oldberg startade en teater där 2002 tror jag han sa. Vi fick lite smakprov av sånger från några uppsättningar. Via catering blev vi även serverade en liten kvällsmat där i teatern.

Måndag
Efter frukost tog vi en promenad till Haninges Kulturhus i Handen.
Jag blev imponerad. Kulturhuset kändes väldigt välplanerat och välbyggt med konferensmöjligheter, galleri för utsällningar, barnverkstad, bibliotek och enhel del mer.
Efter en promenad kom vi tillbaka till hotellets konferenslokaler där vi bänkade oss för att se "En pizza i Jordbro" med efterföljande diskussioner med regissören Rainer Hartleb.

Sist på vårt schema för den här konferensen kom information från Arbetsförmedlingen och olika arbetsmarknadsåtgärder som är aktuella just nu då vi är flera olika Skådebanor runt om i landet som hjälper till med att stötta och hjälpa de som kanske inte har något arbete och som behöver lite uppstart från en lång arbetsfrånvaro.

Borta bra men hemma bäst! Det var skönt att komma hem när tåget rullade in på stationen hemma i Linköping igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar